loadingimg

Wczytuję dane...

Subskrypcja

Producenci

Wyświetl produkty wybranego producenta:

Wypełnij ankietę!

Wypełnij ankietę!

Opinie o nas

Opineo.pl

Pomagamy

Tęcza



Akcja Okuliści dla Afryki

Bestsellery

ETUI/Futerał do okularów
Cena:9,90 PLN
Wysyłka gratis! przy zamówieniu powyżej 161 zł
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Administratorem  danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowe Piotr Weinert, z siedzibą w Mikołowie ul. Pszczyńska 54, REGON 276686791

NIP 6351269110

Zgodnie z art 24 ust 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku "O ochronie danych osobowych" oraz rozporządzeniem Parlamnetu Europejskiego i Rady (UE) 216/679 z 27 kwietnia 2016r w sprawie ochrony danych osób fizycznych w zwiazku z przetwarzaniem danych osobowych w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, projekt ustawy o ochronie danych osobowych  wersja z 16 marca 2018r. 

Dane osobowe są wprowadzane do bazy danych sklepu aleokulary.com. Dane przekazywane przez klientów w trakcie rejestracji są wykorzytywane przez aleokulary.com i przetwarzane w celu: realizacji zamówień składanych przez klientów, wystawiania faktur, regulowania płatności, jak również do wewnętrznych celów aleokulary.com dotyczących ewidencjonowania sprzedaży i klientów sklepu internetowego, o ile klient wyrazi na to zgodę podczas rejestracji dane przekazywane przez kienta mogą być również wykorzystywane do przesyłania przez aleokulary.com informacji handlowej dotyczącej ofery, promocji i konkurów. 

Konsument posiada prawo do cofnięcia udzielonej zgody w każdym czasie. Dane osobowe będą przetwarzane (w tym przechowywane) przez okres wynikający z przepisów prawa (np. ordynacja podatkowa, ustawa o rachunkowości) lub do czasu zrealizowania umów. Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, chyba że przepisy prawa stanowią inaczej. Podstawą prawną dla przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a-c i f RODO.

Konsument posiada prawo do:

--dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,

--przenoszenia danych,

--wniesienia skargi do organu nadzorczego,

--pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania danych ze względu na  szczególną sytuację;

--wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych gdy administrator danych zamierza je przetwarzać w innym celu lub wobec przekazywania danych osobowych innemu administratorowi danych;

--uzyskania wyczerpującej informacji dot.:

----występowania danych w zbiorach Administratora oraz adresie jego siedziby,

----celu, zakresu i sposobu przetwarzania danych zawartych w takim zbiorze;

----stanu od kiedy przetwarza się dane w zbiorze;

----ewentualnym źródle pozyskania danych;

----udostępniania danych, a w szczególności informacji o odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane te są udostępniane.

W sprawach związanych z ochroną danych można kontaktować na adres wskazany powyżej lub drogą elektroniczna na adres e-mail: kontakt@aleokularry.com

2. Osoby, które zapisały się do newslettera, będą otrzymywały tylko newsletter sklepu. Użytkownik Aleokulary.com, który nie zażyczył sobie otrzymywania newslettera, nigdy nie otrzyma niezapowiedzianej wiadomości. Osoba, która nie chce otrzymywać newslettera, będzie otrzymywała tylko e-maile, które są ściśle powiązane z jej zamówieniami.

3. Użytkownik Aleokulary.com może poprosić o usunięcie własnego konta w sklepie. Wszystkie dane zostaną skasowane, zostanie również usunięty e-mail z bazy danych.

4. W związku z nowelizacją prawa telekomunikacyjnego obowiązującą od dnia 22 marca 2013 prosimy o zapoznanie się z naszą podstroną  informującą o stosowaniu przez nasz serwis  plików cookies http://aleokulary.com/_cms/view/34/polityka-cookies.html.